Skal din klasse tilmeldes et gratis kunst- og kulturforløb? Deadline nærmer sig
De seks kunst- og kulturforløb
1. STUMFILMWORKSHOP PÅ BRANDTS
I en ny stor udstilling “Asta Nielsen – The art of silent cinema” kommer man helt tæt på den største danske stumfilmsstjernes pionerarbejde i 1920’erne.I et tre timers langt undervisningsforløb arbejder vi inde i udstillingen gennem dialog og små kreative øvelser, og i den efterfølgende workshop med at skabe egne stumfilm. Eleverne kommer på en rejse ind i en verden af stærke kvinder, filmstjerner og møder et spritnyt medie, der har forandret verden for altid. Eleverne arbejder med skuespil, kameraføring, rekvisitter, kostumer, ansigtsmimik og abstrakt historiefortælling.
2. KUNST I NATUREN, JOHANNES LARSEN MUSEET
I efterårsmånederne præsenterer Johannes Larsen Museet en stor, retrospektiv udstilling af landart-kunstneren Alfio Bonanno. I undervisningsforløbet oplever og arbejder eleverne med alle sanser, når de gennem dialog, skitser og praktiske eksperimenter kommer tættere på en forståelse af både vores egen og naturens tilstedeværelse i et kunstværk. Eleverne arbejder med idégenerering, skitser, materialeforståelse og naturens betydning for os som fortællende mennesker. Efterfølgende skaber eleverne små landart-værker.
3. ZINE WORKSHOP MED GRAFIKER KATRINE WESTENHOLZ
Eleverne lærer den visuelle udtryks- og kommunikationsform ”Zine” (en konceptbog foldet af ét A4-papir). Workshoppen er tilrettelagt sådan, at klassen får et grundlag for at udtrykke sig visuelt og skriftligt gennem grafisk design og tegneteknikker. Der er løbende øvelser og små evalueringer, så eleverne udvikler kompetencer til at omsætte en tekst til en kortfattet og æstetisk bog.
4. KROPSSPROG OG BILLEDSPROG MED BILLEDKUNSTNER KARSTEN AUERBACH
Eleverne læser kropssprog hos hinanden og figurerne i kendte kunstværker. De lærer en let måde at tegne menneskefigurer i svære stillinger, og de bliver selv til ubevægelige, flotte skulpturer og lytter til den stilhed, der kan opstå, når de koncentreret iagttager og tegner et andet menneske.
5. BYPLANLÆGNING I GRAFIK OG TEGNING
I workshoppen“Byen er inde, ude og imellem” vil eleverne reflektere over alle de lag, som en by består af. Først vil de finde bygningernes former og lave dem til grafiske tryk. Dernæst skaber de byens ude, inde og imellem med tegninger i tusch. Hver elev vil lave deres eget værk, og der laves et samlet værk til klassen.
6. GAVLMALERIER
Billedkunstner Lisbeth Eugenie Christensen har tilrettelagt en workshop, hvor hun fremviser og fortæller om de forskellige gavl- malerier, som hun har lavet til flere skoler og institutioner. Workshoppen vil give eleverne mulighed for at lave et gavlmaleri til en udvalgt gavl på netop deres skole. I formatet 1:7 vil eleverne komponere et gavlmaleri, som tager udgangspunkt i et tildelt emne med mulighed for selv at fremme det personlige udtryk og budskab.
Der åbnes op for tilmeldingen d. 15. juni, og i år er det som noget nyt muligt at ønske flere forløb. Vi ved fra sidste år, at der er rift om forløbene, så det er en god idé at komme hurtigt til tasterne. Projektleder Cecilia de Jong vil forsøge at fordele forløbene, så flest mulige børn og unge på hele Fyn får mulighed for at møde en kunstner eller besøge en kulturinstitution.
Du kan læse mere om forløbene her: Kunst- og kulturforløb 2020.
Ønsker du yderligere information om projektet, kontakt da projektleder Cecilia de Jong, tlf.: 30514032, [email protected]