COVID-19 Kulturpuljen giver liv til fire natur-projekter
Hvordan ser strandarve ud, og hvordan tilberedes den? Hvordan bruger kunstnere naturen i deres værker, og hvordan ser voldgravene i Nyborg egentlig ud fra en kano? Og hvordan kan man bruge naturen, hvis man drømmer om at skabe sig en karriere som YouTuber?
Det er alle spørgsmål, som vil blive besvaret, når de fire projekter, som vil modtage penge fra COVID-19 Kulturpuljen, løber af stablen i 2020.
PROJEKTERNE
1. FÆLLESSKAB I NATUREN, ÆRØ MUSEUM
Med udgangspunkt i Søbygaards kulturhistoriske rammer vandres langs Vitsø til kysten, hvor der indsamles urter, tang og andet spiseligt, mens en naturvejleder fortæller om planter og dyreliv. Turen afsluttes på Søbygaard, hvor der er fælles madlavning og spisning. Det er primært unge og ældre fra socialpsykiatriske tilbud på Ærø, som vil få mulighed for at komme med på turene, da de grundet corona-virussen ikke har kunnet benytte deres sædvanlige tilbud. I det omfang der er plads, vil tilmeldingen også være åben for andre fynboer og turister. Der er tale om fem ture i perioden 1. juli til 18. oktober.
2. FYNSKE UNGE KUNSTNERE OG NATUREN
Ryslinge Højskole, og Teater R, inviterer fem unge kunstnere fra Fyn til at fortælle om, hvordan de bruger og bliver inspireret af naturen i deres kunst. Kunstnerne får hver især lov til at vælge et sted i naturen, hvor samtalen med publikum skal finde sted, og stedet kommer derfor også til at danne udgangspunktet for samtalen om kunst, kultur og natur. Hvert arrangement åbnes og sluttes med en højskolesang, der er valgt af kunstneren, og som fortæller noget om vedkommende. Højskoleelever fra Ryslinge Højskole vil synge kor til sangen med Helge Andersen Lund på harmonika.
3. VOLDGRAVENS FORTÆLLINGER
Kulturhuset Bastionen og Østfyns Museer/Nyborg Slot vil levere historieformidling i øjenhøjde, der med humor, sanselighed, bevægelse, motion og gode naturoplevelser viser det store historiske spænd, som voldgravsbyggeriet i Nyborg dækker over. I al sin enkelhed går oplevelsen ud på, at de besøgende sejler i kano på Nyborgs voldgrave, mens de i deres eget tempo hører fortællinger om voldgravenes historie via en lydbox i kanoen. Alle fra 8 år og op kan komme med, og kanoerne er i vandet i juli måned.
4. YOUTUBE SUMMER CAMP
Nogle af de største YouTubere i Danmark vil undervise aspirerende YouTubere i redigering, lyssætning og fortælleteknik på Skovsgaard Gods. Under campen vil der også være fokus på digital dannelse og samtaler om det pres, som unge føler, at de kan være under på de sociale medier. Under campen vil der være daglige gåture i naturen omkring Skovsgaard Gods, og der vil være fokus på gode historier og locations i naturen. På campen vil unge oven på et forår præget af isolation grundet COVID-19 igen kunne være en del af et fysisk fællesskab. Campen er målrettet unge på 15-16 år og afholdes i efteråret.
Følg med på Kulturregionfyn.dk, Facebook eller tilmeld dig nyhedsbrevet for løbende at få informationer om eksempelvis tilmelding til arrangementerne.