Animationsworkshop og klimakampagne. Konference om verdensmål i undervisningen klar med program
Kulturregion Fyn byder i samarbejde med OFF velkommen til en konference, der vil inspirere og klæde dig på til at inkorporere verdensmålene i undervisningssammenhæng. Verdensmålene er på alles læber, og denne konference vil give inspiration og konkrete ideer til at arbejde tværfagligt med verdensmålene i skolen.
Kulturregion Fyn arbejder året rundt for at synliggøre og udvikle film, musik og andre kreative udtryksformers potentiale i undervisning. De kreative medier har en særlig evne til at lære børn og unge om samfund, kultur og identitet, og naturligvis om kreativ udfoldelse og håndværk. De er derfor særlig givtige at bruge som redskab i skolen og er velegnet til at belyse og arbejde med et tema som verdensmålene.
Konferencen byder på en vifte af spændende oplæg og workshops. Mogens Lykketoft er hovedtaler og sætter rammen for dagen, der bl.a. også byder på en animationsworkshop, mens tv-vært Mattias Hundebøll binder indslagene sammen. Se nærmere beskrivelser af indslag herunder.
Konferencen afholdes i forbindelse med OFF – Odense International Film Festival, og en billet til konferencen giver samtidig en gratis akkreditering til hele filmfestivalen, der også inviterer konferencens deltagere til reception kl. 17 sammen med festivalens øvrige akkrediterede gæster.
Pris 250 kr. (GRATIS for studerende) inkluderer konference, fuld forplejning og akkreditering til OFF.
Køb din billet her: https://filmfestival.dk/programme/folkeskolens-verdensmaal-konference-for-undervisere/
PROGRAM FOR KONFERENCEN
Mogens Lykketoft
Mogens Lykketoft sad som formand for FN’s generalforsamling i 2015, da de 17 verdensmål blev født og har beskæftiget sig indgående med målene i diverse sammenhænge siden deres tilblivelse. Der er derfor få, der rimer bedre på verdensmål end netop Lykketoft, og han er en yderst kompetent hovedtaler til at sætte rammen om denne konference.
"Alle skal lære om Verdensmålene, og den unge generation skal rustes til at lære det til deres forældre og bedsteforældre, der helt sikkert er tungere i det, når der skal tages fat på den store forandring i vores måde at forbruge og producere på, som er nødvendig, hvis verden skal have en bæredygtig fremtid.”
Mattias Hundebøll - jeres vært på dagen
Mattias Hundebøll (tidl. vært på MTV og Dagens Mand) guider os igennem konferencedagen. Med hans rutinerede væsen, der både rummer det seriøse og mere løsslupne, sørger Hundebøll for at styre slagets gang og binde dagens indslag sammen. Med en opvækst i en skolelærer-familie og erfaring fra TV er Hundebøll en oplagt vært til konferencen, og med sin charme og glimt i øjet sætter han prikken over i’et på en lærerig og underholdende dag.
Animationsworkshop – form, fortæl og skab
Vi byder på en inspirerende og udfordrende animationsworkshop – som du efterfølgende kan prøve af på dine elever. Denne animationsworkshop er en kreativ og involverende måde at tilgå udfordringer på, der samtidig er en genvej til dine ideer og løsninger på specifikke udfordringer. Modellervoks kan noget, som intet andet materiale kan. Det taler til sanserne, er let foranderligt og lige til at gå til. Mix det med animation, der appellerer til det narrative, og du får en kreativ og sprudlende cocktail. Bliv opslugt af at forme, fortælle og skabe – og glem dig selv. Det er den selvforglemmelse, der baner vejen for løsninger på udfordringerne.
Se mere om animationsworkshoppen v. Tina Klemmensen her: http://www.tina-klemmensen.dk/da
Lommefilm – FN’s verdensmål på film
Lommefilm er eksperter i at lære børn og unge selv at skabe små film. Martin Spenner fra Lommefilm giver indsigt i, hvordan videomediet er en effektiv og sjov måde at få eleverne til selv at involvere og engagere sig i undervisningen, og hvorfor mobiltelefonen er et oplagt redskab til at lære eleverne at udtrykke sig visuelt og formidle et budskab. Han fortæller også om kampagnen ’FN’s Verdensmål på film’, der sætter fokus på FN’s Verdensmål med 4 små dokumentarfilm, om hvordan bolivianske unge tackler udfordringer med fx klima, ulighed, og uddannelse.
Læs mere om Lommefilm: http://www.lommefilm.dk/kampagner/
DR Skole – landsdækkende klimakampagne for børn
Vær med, når DR Skole kickstarter deres landsdækkende konkurrence KNÆK KLIMAKODEN, der sætter fokus på FN’s Verdensmål og opfordrer børn i 4., 5., og 6. klasse til at finde de mest fantastiske, anderledes og sjove idéer, ved brug af kreativitet og teknologi, der kan gøre forældre mere klimavenlige. DR Skole fortæller om deres nye, tværfaglige læringsforløb i børnehøjde på forskellige niveauer med ultra:bit.
Læs mere: https://www.dr.dk/skole/ultrabit/deltag-i-ultrabits-store-konkurrence
Verdensmålene med lærerbriller
Tony Andersen og Rasmus Storm, lektorer på Katedralskolen i Odense, er i skrivende stund i gang med at udarbejde et undervisningsmateriale til DFI’s skolebioordning ’Med Skolen i Biografen’ og en bog til undervisningsbrug i gymnasiet, med verdensmålene i fokus. De tager ’lærer-brillerne’ på og fortæller, HVORFOR det er vigtigt at tænke verdensmålene ind i folkeskolen, og HVORDAN vi i praksis gør brug af al den inspiration vi får på konferencen og får det tilpasset og inkorporeret til et, i forvejen stramt, skoleskema.
Hvis du har spørgsmål til konferencen, kontakt Trine Weber: [email protected]
Konferencen afholdes af Kulturregion Fyn og OFF – Odense International Film Festival under indsatsområdet Fyn er Film.