Skovfortællinger og fynske sange - fire nye projekter får penge fra COVID-19 Kulturpuljen
Naturen danner en unik ramme for fysisk udfoldelse, men der er også plads til at dyrke roen, fordybelsen og fællesskabet. Det er noget, som alle fire projekter, som vil modtage midler fra COVID-19 Kulturpuljen har fået øje på, og på hver deres måde inviterer de fynboerne til at opleve deres omgivelser på en ny måde.
PROJEKTERNE
1. SKOVFORTÆLLINGER, BERETTERAKADEMIET
Skovfortællinger er en skovvandring i små grupper, hvor publikum præsenteres for en mundtlig kunstnerisk bearbejdning af historiske begivenheder, som har udspillet sig i lige nøjagtig den skov, hvor publikum befinder sig. Beretterakademiet har valgt, at skoven ved Holstenshuus i Faaborg, Nørreskov ved Valdemars Slot og TICKON, slotsparken i Tranekærskove skal danne udgangspunktet for skovvandringerne, fordi herregårdene i århundreder har været med til at forme Fyns landskab og identitet. Beretterakademiet vil også gøre en aktiv indsats for at få beboere på bosteder og plejehem med på turene, så de trygt kan opleve kulturen i naturen. Skovvandringerne finder sted fra d. 4. juli - 16. august 2020.
2. LYDVANDRING I NATUREN OG KULTURHISTORIEN PÅ SKOVSGAARD GODS, PODCASTER OG KULTURFORMIDLER MIA BEN-AMI OG SKOVSGAARD GODS
Mia Ben-Ami og Skovsgaard Gods inviterer voksne og større børn ud på fem lydvandringer omkring Skovsgaard Gods med indlagte oplevelser. Gennem en række nedslag i naturen, historien og landbruget bliver der skabt et rum, hvor publikum opfordres til at undres og tage omgivelserne helt ind. Med en levende og kompetent fortælling bliver publikum ført ud i skoven, på engene og stranden, hvor de skal se, høre og smage på naturen. De fem lydvandringer har overskrifterne: Konabbe Skov – er det skovtroldene, der roder i skoven?, Skovsgaard Gods – økologi og klimatilpasning i praksis, Voldstedet og Skovsgaard Mølle, Påø Enge – våde naturskatte og sultne fanger og I Frk. Fugledes fodspor. Podcasten kan downloades til smartphone, og lydvandringerne vil være klar til udgivelse i starten af september 2020.
3. FYNSK SANG OG NATUR - VILD OG VIDUNDERLIG, POVL BALSLEV
I dette projekt vil Povl Balslev med hjælp fra fotografen Ard Jongsma og 10 fynske digtere skabe nye fællessange, som er inspireret af den skønne natur på Fyn. Alle sangene tager udgangspunkt i billeder, som Ard Jongsma tager, og derefter sætter digterne ord til, og endelig bliver disse digte sat i melodi. Sangene bliver efterfølgende trykt med fotografierne i en sangbog.
4. FIELD WORKS/FELTARBEJDE
Kunstnerne Andreas Sahl Andersen og Janne Schipper vil med værket Field Works danne rammen om lanceringen af Tarup-Davindes nye kunstprogram. Værket er en opdagelsesrejse ned i jordlagene i Tarup-Davinde med fokus på inddragelse af publikum. Andreas Sahl Andersen og Janne Schipper vil grave et hul i det unikke naturområde, som udgør Tarup-Davinde, og på den måde afdække den biologiske, geologiske og historiske kontekst. Hele processen vil blive iscenesat som et langstrakt u-øvet teaterstykke, der absorbere alt, hvad der indtræder i dets kontekst. Dette gælder også for det publikum, som kommer forbi og har lyst til at stille spørgsmål til eksempelvis områdets historie eller værket. Processen bliver bliver filmet af kunstnerne, og dette materiale vil senere udgøre en selvstændigt værk. Hele udførelsen er åben for publikum d. 3.-8. august fra kl. 9 -17.30. Mellem kl. 12.30 og 14.30 er alle velkomne til at hjælpe til med at skabe landskabet. Det er op til folk selv, om de vil gribe en skovl eller blot placere en sten.
Følg med på Kulturregionfyn.dk, Facebook eller tilmeld dig nyhedsbrevet for løbende at få informationer om eksempelvis tilmelding til arrangementerne